BAĞIRSAK
SAĞLIĞI
-
Bütirat üretimi.
-
Mikrobiyota çeşitliliği.
-
Uzun süreli kullanımda kolorektal kanser riskinde azalma.
KAN ŞEKERİ VE İNSÜLİN
-
Glukoz salınımını geciktirme.
-
Glisemik tepkiyi düşürme.
-
Tip 2 diyabetli bireylerde insülin hassasiyetinde artış.
-
Uzun süreli kullanımda adiponektin düzeylerini artırarak insülin duyarlılığına katkı.
KOLON
SAĞLIĞI
-
Kolon mitokondrilerinde enerji üretimi ve anti-inflamatuar, anti-kanserojen etki.
-
Daha düşük kolonik pH, yüksek bütirat düzeyleri ve düşük proinflamatuar.
-
Kolorektal karsinogenez üzerinde baskılayıcı etki.
İNFLAMASYON
-
TNF-α) düşürürken antiinflamatuar sitokinleri artırma.
-
NF-κB aktivitesini inhibe etme.
-
Bağırsakta mukus üretimini artırarak bağışıklık düzenleyici etki oluşturma.
TOKLUK HİSSİ VE KİLO KONTROLÜ
-
PYY (peptid YY) ve GLP-1 (glucagon-like peptide-1) salımını uyararak tokluk hissi yaratma.
-
Bel çevresi ve yağ oranı üzerinde pozitif etki.
-
Toplam enerji yoğunluğunu düşürerek kalori kontrolü.
HİPOGLİSEMİ
-
Sabit bir glukoz-insülin profili.
-
Uzamış glukoz salınımı.