top of page

Glutensiz Mantı

Madem sıcaklardan dolayı evden çıkamıyoruz, o zaman bu günü harika bir mantı ile neden taçlandırmayalım dedik. Glutensiz olduğunu unutturacak tattaki mantı tarifimiz aşağıda 🥰


Glutensiz Mantı


Malzemeler

Hamuru için:

2 su bardağı Mionel Glutensiz E-Free Un

Yarım su bardağından biraz fazla süt ve su karışımı

Az tuz

1 yumurta


İçi için:

Yarım kilo kıyma

Tuz

Karabiber



Uygun bir kapta 2 su bardağı Mionel Glutensiz E-Free Un, tuz ve yumurtalarımızı karıştırıyoruz. Daha sonra süt ve su karışımımızı azar azar ekleyerek hamurumuz toplanana kadar yoğuruyor ve 15 dakika dinlenmeye bırakıyoruz. Hamurumuzu dinlendirdikten sonra küçük bezeler halinde açıp hazırladığımız harç ile doldurarak kapatıyoruz. Mantımız hazır 🤩



Tencerede kaynattığımız suya ekleyip 7-8 dakika haşladıktan sonra yoğurtlayarak afiyetle yiyoruz. 💫

24 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page