top of page

fiberlife

Fiber Life Yüksek Lifli Glutensiz Ekmek

SADECE EKMEK DEĞİL

SAĞLIKLI BİR TERCİH

Sadece 44 Kalori

0 Net Karbonhidrat

6 Gram Lif

6 Gram Dirençli Nişasta

5 Gram Karbonhidrat

44

0

6

6

5

1

DİLİMİNDE

YÜKSEK LİF

DİRENÇLİ NİŞASTA

Lif, vücudumuzun sindiremediği ama sindirim sistemimiz için çok faydalı olan bir karbonhidrat türüdür. Dirençli nişasta ise normal nişastaların aksine, aynı lif gibi ince bağırsakta tamamen sindirilmeden kalın bağırsağa ulaşan ve burada fermente edilen bir nişasta türüdür. 

​​

Peki Bu Ne Anlama Geliyor?


Dirençli nişasta ve lif birlikte çalışarak hem bağırsakları hem de genel sağlığı desteklerler. Prebiyotik etki göstererek yararlı bakterilerin çoğalmasını teşvik ederler. Bağırsaktaki yararlı bakteriler tarafından fermente edilirler ve bu da sindirimi kolaylaştıran, bağırsakları koruyan ve kan şekerini dengeleyen faydalı maddeler üretir. 

​​​

Fiber Life Yüksek Lifli Glutensiz Ekmek Kadın Figürü

3 DİLİM YETER

​​​Bir dilim Fiberlife,

6 gram diyet lifi ile günlük lif ihtiyacının %20’sinden fazlasını karşılar.

3 dilim fiberlife tüketildiğinde ≈20 g dirençli nişasta alınabilir.

​Zengin formülü, hem çözünür hem çözünmeyen lif kaynaklarını dengeli bir şekilde sunarak bilimsel olarak kanıtlanmış pek çok faydayı tek bir dilimde buluşturur.

Kolay Sindirim

Dengeli Kan Şekeri

Uzun Süreli Tokluk

Diabet ve Keto Beslenmeye Uygun İçerik

fiberlife

Dengeli bir çözünür ve çözünmez lif kombinasyonu,

prebiyotik etkili karnıyarık otu, bitkisel protein ve düşük net karbonhidrat içeriğiyle fark yaratan bir ekmek.

Dirençli Nişasta Zemin

GÜCÜMÜZÜ DİRENÇLİ NİŞASTADAN ALDIK

ÇÜNKÜ

GÜNLÜK TÜKETİMİ DOĞAL YOLLARLA KARŞILAMAK

MÜMKÜN MÜ?

Soğutmak dirençli nişastayı artırır… Ama günlük dirençli nişasta ihtiyacını doğal yollarla gıdalardan karşılamak sadece teorik olarak mümkün. Bu pratikte çok zor olmasının yanı sıra özellikle pirinç, patates gibi nişasta yoğun gıdalarda kalori yükünü artırır.

Karşılaştırma tablolarına buradan ulaşabilirsiniz.

*Günlük Alınması Gereken Dirençli Nişasta Miktarı 20–40 g/gün’dür.

ÇÖZÜM

Fiber Life Ambalaj-01.png
İÇİNDEKİLER: su, dirençli tapyoka ve patates nişastası, karnıyarık otu tozu, inulin, bezelye proteini, soya proteini, turunçgil lifi, tuz, yaş maya, zeytinyağı.
Fiber Life Yüksek Lifli Glutensiz Ekmek Enerji ve Besin Öğeleri

fiberlife

Kaynakça

  • Birt, D. F., Boylston, T., Hendrich, S., Jane, J. L., Hollis, J., Li, L., ... & Whitley, E. M. (2013). Resistant starch: Promise for improving human health. Advances in Nutrition, 4(6), 587–601.

  • Brown, I. L. (2004). Applications and uses of resistant starch. Journal of AOAC International, 87(3), 727–732.

  • Fuentes-Zaragoza, E., Sánchez-Zapata, E., Sendra, E., Sayas, E., Navarro, C., & Pérez-Álvarez, J. A. (2011). Resistant starch as functional ingredient: A review. Food Research International, 44(9), 2319–2325.

  • Topping, D. L., & Clifton, P. M. (2001). Short-chain fatty acids and human colonic function: Roles of resistant starch and nonstarch polysaccharides. Physiological Reviews, 81(3), 1031–1064.

  • Cummings, J. H., & Macfarlane, G. T. (1997). Role of intestinal bacteria in nutrient metabolism. Clinical Nutrition, 16(1), 3–11.

  • Englyst, H. N., Kingman, S. M., & Cummings, J. H. (1992). Classification and measurement of nutritionally important starch fractions. European Journal of Clinical Nutrition, 46 Suppl 2, S33–50.

  • Eerlingen, R. C., & Delcour, J. A. (1995). Formation, analysis, structure and properties of type III enzyme resistant starch. Journal of Cereal Science, 22(2), 129–138.

  • EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). (2011). Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to resistant starch. EFSA Journal, 9(6), 2211.

  • Fuentes-Zaragoza, E., Riquelme-Navarrete, M. J., Sánchez-Zapata, E., & Pérez-Álvarez, J. A. (2010). Resistant starch as functional ingredient: A review. Food Research International, 43(4), 931–942.

  • Martinez, I., et al. (2010). Resistant starches types 2 and 4 have differential effects on the composition of the fecal microbiota in human subjects. PLoS One, 5(11), e15046.

  • Nugent, A. P. (2005). Health properties of resistant starch. British Nutrition Foundation Nutrition Bulletin, 30(1), 27–54.

  • Rodríguez, M. L., Islas, H. M., Agama-Acevedo, E., Tovar, J., & Bello-Pérez, L. A. (2008). Composition and functional properties of banana flour from unripe banana. Food Science and Technology International, 14(5), 411–416.

  • Sajilata, M. G., Singhal, R. S., & Kulkarni, P. R. (2006). Resistant starch–a review. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 5(1), 1–17.

  • Zhang, B., Chen, L., Zhao, Y., & Li, X. (2021). Structure and functionality of resistant starch in foods: A review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 61(16), 2510–2526.

  • Lockyer, S., & Nugent, A. P. (2017). Health effects of resistant starch. Nutrition Bulletin, 42(1), 10–41.

  • Zaman, S. A., Sarbini, S. R., & Hamid, A. A. (2019). Dietary resistant starch: A promising functional food for the prevention of colorectal cancer and inflammation. Nutrition and Cancer, 71(4), 557–570.

  • EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). (2011). Scientific opinion on the substantiation of health claims related to slowly digestible starch and reduction of post-prandial glycaemic responses. EFSA Journal, 9(4), 2024.

  • U.S. Food and Drug Administration (FDA). (2009). GRAS Notice No. GRN 000280 – Hi-maize resistant starch.

  • Cummings, J. H., & Stephen, A. M. (2007). Carbohydrate terminology and classification. European Journal of Clinical Nutrition, 61(S1), S5–S18.

bottom of page