
SADECE EKMEK DEĞİL
SAĞLIKLI BİR TERCİH






Sadece 53 Kalori
0 Net Karbonhidrat
6 Gram Lif
7 Gram Dirençli NiÅŸasta
6 Gram Karbonhidrat
53
0
6
7
6
1
DİLİMİNDE
YÜKSEK LİF
DİRENÇLİ NİŞASTA
Lif, vücudumuzun sindiremediÄŸi ama sindirim sistemimiz için çok faydalı olan bir karbonhidrat türüdür. Dirençli niÅŸasta ise normal niÅŸastaların aksine, aynı lif gibi ince bağırsakta tamamen sindirilmeden kalın bağırsaÄŸa ulaÅŸan ve burada fermente edilen bir niÅŸasta türüdür.
​​​​
Peki Bu Ne Anlama Geliyor?
Dirençli niÅŸasta ve lif birlikte çalışarak hem bağırsakları hem de genel saÄŸlığı desteklerler. Prebiyotik etki göstererek yararlı bakterilerin çoÄŸalmasını teÅŸvik ederler. Bağırsaktaki yararlı bakteriler tarafından fermente edilirler ve bu da sindirimi kolaylaÅŸtıran, bağırsakları koruyan ve kan ÅŸekerini dengeleyen faydalı maddeler üretir.
​​​​

3 DİLİM YETER
​​​Bir dilim Fiberlife,
6 gram diyet lifi ile günlük lif ihtiyacının %20’sinden fazlasını karşılar.
3 dilim fiberlife tüketildiÄŸinde ≈20 g dirençli niÅŸasta alınabilir.​​​​​​​
​Zengin formülü, hem çözünür hem çözünmeyen lif kaynaklarını dengeli bir ÅŸekilde sunarak bilimsel olarak kanıtlanmış pek çok faydayı tek bir dilimde buluÅŸturur.
Kolay Sindirim
Dengeli Kan Åžekeri
Uzun Süreli Tokluk
Diabet ve Keto Beslenmeye Uygun İçerik
fiberlife
Dengeli bir çözünür ve çözünmez lif kombinasyonu,
prebiyotik etkili karnıyarık otu, bitkisel protein ve düÅŸük net karbonhidrat içeriÄŸiyle fark yaratan bir ekmek.

GÜCÜMÜZÜ DİRENÇLİ NİŞASTADAN ALDIK
ÇÜNKÜ
GÜNLÜK TÜKETİMİ DOÄžAL YOLLARLA KARÅžILAMAK
MÜMKÜN MÜ?
SoÄŸutmak dirençli niÅŸastayı artırır… Ama günlük dirençli niÅŸasta ihtiyacını doÄŸal yollarla gıdalardan karşılamak sadece teorik olarak mümkün. Bu pratikte çok zor olmasının yanı sıra özellikle pirinç, patates gibi niÅŸasta yoÄŸun gıdalarda kalori yükünü artırır.
Karşılaştırma tablolarına buradan ulaşabilirsiniz.
*Günlük Alınması Gereken Dirençli NiÅŸasta Miktarı 20–40 g/gün’dür.
Kaynakça
-
Birt, D. F., Boylston, T., Hendrich, S., Jane, J. L., Hollis, J., Li, L., ... & Whitley, E. M. (2013). Resistant starch: Promise for improving human health. Advances in Nutrition, 4(6), 587–601.
-
Brown, I. L. (2004). Applications and uses of resistant starch. Journal of AOAC International, 87(3), 727–732.
-
Fuentes-Zaragoza, E., Sánchez-Zapata, E., Sendra, E., Sayas, E., Navarro, C., & Pérez-Álvarez, J. A. (2011). Resistant starch as functional ingredient: A review. Food Research International, 44(9), 2319–2325.
-
Topping, D. L., & Clifton, P. M. (2001). Short-chain fatty acids and human colonic function: Roles of resistant starch and nonstarch polysaccharides. Physiological Reviews, 81(3), 1031–1064.
-
Cummings, J. H., & Macfarlane, G. T. (1997). Role of intestinal bacteria in nutrient metabolism. Clinical Nutrition, 16(1), 3–11.
-
Englyst, H. N., Kingman, S. M., & Cummings, J. H. (1992). Classification and measurement of nutritionally important starch fractions. European Journal of Clinical Nutrition, 46 Suppl 2, S33–50.
-
Eerlingen, R. C., & Delcour, J. A. (1995). Formation, analysis, structure and properties of type III enzyme resistant starch. Journal of Cereal Science, 22(2), 129–138.
-
EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). (2011). Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to resistant starch. EFSA Journal, 9(6), 2211.
-
Fuentes-Zaragoza, E., Riquelme-Navarrete, M. J., Sánchez-Zapata, E., & Pérez-Álvarez, J. A. (2010). Resistant starch as functional ingredient: A review. Food Research International, 43(4), 931–942.
-
Martinez, I., et al. (2010). Resistant starches types 2 and 4 have differential effects on the composition of the fecal microbiota in human subjects. PLoS One, 5(11), e15046.
-
Nugent, A. P. (2005). Health properties of resistant starch. British Nutrition Foundation Nutrition Bulletin, 30(1), 27–54.
-
Rodríguez, M. L., Islas, H. M., Agama-Acevedo, E., Tovar, J., & Bello-Pérez, L. A. (2008). Composition and functional properties of banana flour from unripe banana. Food Science and Technology International, 14(5), 411–416.
-
Sajilata, M. G., Singhal, R. S., & Kulkarni, P. R. (2006). Resistant starch–a review. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety, 5(1), 1–17.
-
Zhang, B., Chen, L., Zhao, Y., & Li, X. (2021). Structure and functionality of resistant starch in foods: A review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 61(16), 2510–2526.
-
Lockyer, S., & Nugent, A. P. (2017). Health effects of resistant starch. Nutrition Bulletin, 42(1), 10–41.
-
Zaman, S. A., Sarbini, S. R., & Hamid, A. A. (2019). Dietary resistant starch: A promising functional food for the prevention of colorectal cancer and inflammation. Nutrition and Cancer, 71(4), 557–570.
-
EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). (2011). Scientific opinion on the substantiation of health claims related to slowly digestible starch and reduction of post-prandial glycaemic responses. EFSA Journal, 9(4), 2024.
-
U.S. Food and Drug Administration (FDA). (2009). GRAS Notice No. GRN 000280 – Hi-maize resistant starch.
-
Cummings, J. H., & Stephen, A. M. (2007). Carbohydrate terminology and classification. European Journal of Clinical Nutrition, 61(S1), S5–S18.