Mionel’in glutensiz veya glutensiz e-free unuyla gerçeğinden farksız tat ve dokuda yapabileceğiniz harika bir cevizli tart tarifimiz var.
Malzemeler:
•1 yumurta
•Yarım kahve fincanı toz şeker
•1 kahve fincanı sıvı yağ
•1 kahve fincanı yoğurt
•Kabartma tozu
•Vanilya
•Mionel Glutensiz Un
Arası için:
•Yarım fincan ceviz
•Marmelat veya reçel
Şeker ve yumurtayı güzelce karıştırdıktan sonrasında kalan tüm malzemeleri ekleyerek (yağ, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve un) karıştıralım. Hamurumuzun çok da yumuşak bir hamur olmaması gerekiyor, un miktarını buna göre ayarlayabilirsiniz.
Daha sonra hamurumuzu iki ye bölüp bir parçasını tartın üst kısmına rendelemek için buzluğa koyuyoruz.
Alt için ayırdığımız hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla tart kabımızın boyutunda açıp kabımıza yerleştiriyoruz. Çok kabarmaması için çatalla birkaç yerinden delik açmayı unutmayın.
Hazırladığımız tabanın üzerine marmelat sürüp üzerine cevizimizi serpiyoruz; ardından da buzluktaki hamuru alıp üzerine rendeliyoruz. 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirip, soğuyunca servis üzerine pudra şekeri serperek afiyetle yiyoruz.
Kaliteli kalori diye biz buna deriz :)
Commentaires