Sabah kahvaltıları, öğle molaları veya akşam yemekleri için hazırlayabileceğiniz glutensiz ekmek üstü atıştırmalıklar.
Ekmek, farklı aromalarla birleştiğinde bir şahesere dönüşebilir. İster küçük bir atıştırmalık ister misafirlerinize ikram etmek için bir kaç lezzetli tarif. Mantar, yumurta, avokado, kuşkonmaz ve mozarella peyniri ile ekmekleri farklı şekillerde sunabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, ekmek üstü pizza nasıl yapılır birlikte görelim.
"Mionel Tost Batonla öğünleri güzelleştirmek artık çok kolay!"
Mantarlı Yumurtalı Glutensiz Ekmek Üstü
Kızarmış Mionel Glutensiz Tost Baton
2 tatlı kaşığı çırpılmış labne peynir
1 adet orta kıvamda haşlanmış yumurta
6-7 adet küçük boy kestane mantarı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Deniz tuzu
Taze kekik
Karışık baharatlar
½ fincan (113 gram) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
¾ fincan kahverengi şeker
¾ fincan toz şeker
2 büyük yumurta, oda sıcaklığında
1 çay kaşığı vanilya esansı
340 gram çikolata parçacığı veya doğranmış çikolata
¼ fincan doğranmış ceviz (isteğe bağlı)
1 fincan süt (ya da bitkisel süt)
Mantarları dilimleyip, zeytinyağı ve tuz ile soteleyin. Ekmeğin üzerine labne sürüp, sotelenmiş mantarları ve yumurta dilimlerini yerleştirin. Karışık baharatlar ve taze kekik ile servis edin.
Sarımsaklı Semizotlu Glutensiz Ekmek Üstü
Mionel Glutensiz Tost Baton
Semizotu
Sarımsak
Süzme yoğurt
Tuz
Semizotu çeşitliliği ve faydası bol olan bir bitki… Her haliyle başka bir güzel semizotu için bugün harika bir ekmek sütü öneriyoruz.
Öncelikle semizotunu iyice temizleyin. Daha sonra küçük parçalara bölün.
Bir kabın içinde yoğurt, tuz ve sarımsağı karıştırın.
Mionel Tost Baton üzerine hazırladınığınız yoğurt karşımını sürün.
Küçük parçalara böldüğünüz semiz otunu bu dilimlerin üzerine koyun. Dilerseniz üzerine zeytinyağı dökebilirsiniz.
Comments