Hafta sonu içinizi serinletecek buzzz gibi bir tarifimiz var: harika bir glutensiz meyveli tart yapıyoruz. Ama öncelikle tartımızın üzerine koyacağımız meyveleri buzluğa atalım.
İhtiyacımız Olan Malzemeler:
Hamur için:
200g. Mionel Glutensiz Un (1.5 su bardağı)
100g. çok soğuk tereyağı (6.5 yemek kaşığı)
55g. pudra şekeri (0.5 su bardağı)
1 adet küçük yumurta
Kreması için:
2 su bardağı süt
80g. şeker (5 yemek kaşığı şeker)
4 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı Mionel Glutensiz Un
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
100ml krema (yarım paket)
Öncelikle hamurumuzda kullanacağımız tereyağını küp küp doğrayarak 15 dakika buzlukta soğumaya bırakıyoruz.
Soğumuş tereyağımızı Mionel Glutensiz Un, tuz ve pudra şekeri ile rondoda öğütüyoruz.
Bu karışıma yumurta ilave edip hamuru yoğuruyoruz sonrasında bir yoğurulmuş hamurumuzu streç filme sararak 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Dinlenmiş hamurumuzu merdane ile açıp tart kalıbına yerleştiriyoruz ve 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika, hafif altın renk alana kadar pişiriyoruz.
Kenarlarına bastırarak kalıba iyice oturmasına ve kabarmaması için üzerine delikler açmaya dikkat etmeyi unutmayın.
Krema için sütümüzü tencereye koyarak kaynamaya başlayana kadar ısıtıyoruz.
Bu esnada yumurta sarılarını önce şeker ve vanilin ile daha sonra nişasta ve un ekleyerek çırpıyoruz. Sıcak sütten 1-2 kepçe yumurtalara ilave edip hızlıca çırpmaya devam ediyoruz. Elde ettiğimiz karışımı süt olan tencereye geri boşaltarak kısık ateşte kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
Kıvam alan kremamızı ocaktan alıp içine tereyağını ekleyerek bir kere daha karıştırıyor; sonra da üzerini streçle kapatarak soğumaya bırakıyoruz
Ve son olarak paketli kremamızı iyice çırptıktan sonra saptula yardımıyla kendi hazırladığımız soğumuş kremaya ile birbirine karıştırıp bu karışımı tart hamurun üzerine kremayı yayıyoruz. Son olarak da buzdolabına attığımız meyveler ile süslüyoruz.
Afiyet olsun
Comments