Glutensiz vanilyalı bir kek kutlamalar için her zaman mükemmel bir tercihtir. Yumuşacık yapısı, harika tadı ve sadeliği yanında bir fincan çayla verdiği keyif paha biçilemezdir.
Malzemeler
1 Su bardağı yumuşatılmış tereyağı
1,5 Su bardağı toz şeker
2,5 Su bardağı Mionel Glutensiz Un (352 gram)
1/2 Çay kaşığı tuz
2 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Su bardağı süt %2 süt yağı
2 Çay kaşığı vanilya özü
3/4 Su bardağı yumurta akı artı 3 yemek kaşığı*
2/3 Su bardağı tapyoka ya da mısır nişastası (75 gram)
Bir mikser yardımıyla yumurta aklarını hafif kabarcıklar oluşana kadar 1-2 dakika kadar çırpın. Çırpılmış yumurta akını hamura eklemeye hazır olana kadar buzdolabına koyun.
Çırpılmış yumurta akları buzdolabında beklerken yumuşatılmış tereyağını bir kaba alıp, yaklaşık 2 dakika çırparak krema haline getirin (beyaz görünene kadar). Ardından şekeri ekleyin ve kabarıncaya kadar yaklaşık 1-2 dakika daha çırpın. Bu sırada bir kapta un, nişastası , tuz ve kabartma tozunu; başka bir kapta ise süt ve vanilya özütünü birleştirin. Bu karışımları dönüşümlü olarak tereyağı/şeker karışımına ekledikten sonra buzdolabındaki yumurta aklarınıda da yavaşça karışıma ilave ederek hazırlanan kek hamurunu kalıbınıza dökün. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli detay yumurta akları eklenirken fazla karıştırılmamasıdır. Böylelikle kekiniz daha yoğun hale gelecektir.
350 derece ısıttığınız fırında 25-27 dakika pişirin. Kekiniz soğuduktan sonra sevdiğiniz bir krema ve malzemelerle hayal ettiğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Bu tarif için Mionel Glutensiz Un kullandık. Seçeceğiniz unun içerisinde ksantan zamkı olmasına dikkat edin. Unun geleneksel kek ununa daha çok benzemesini istiyorsanız tapyoka nişastası ya da mısır nişastası ekleyebilirsiniz.
Comments