top of page

Şeftali Reçeli

Kış aylarında hafta içi kahvaltı yapmak çoğumuz için kimi zaman ekmek arası küçük bir sandviç, kimi zaman simit-çay, kimi zaman da kahvenin yanında enerji verecek bir dilim kızarmış ekmek demek.


Tercihini bir dilim kızarmış ekmekten yana kullanacaklar için nefis bir şeftali reçeliyle kışa küçük bir hazırlık da biz yapalım istedik. 



Ev yapımı şeftali reçeli

Malzemeler

  • 3 kilogram şeftali

  • 6 su bardağı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

  • Yarım limon suyu




Şeftalilerimizin kabuklarını soyduktan sonra istediğimiz boyutta dilimleyip, uygun bir tencerede üzerine şekerini ekleyerek 1 gece bekletiyoruz.


Ertesi gün şeftalilerimizi orta ateşte 20 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz. Ara ara üzerinde biriken köpükleri kaşık yardımı ile almayı unutmayın 👍


Ardından sırayla tereyağını karıştırıp bir 5 dakika daha; limon suyunu karıştırıp bir 15 dakika daha kaynatalım. Reçelimiz hazır.


Sıcakken kavanozlara boşaltarak kış için saklayabiliriz. Afiyet olsun


5 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page