Tam hayalizdeki gibi glutensiz pizzaların en kolay yolu Mionel’de. Esnek dokusuyla hamur işlerinde en ideal sonucu almanızı sağlayan Mionel unlar ile daha önce hiç hamur açmamış olanlar bile rahatlıkla bu pizzayı yapabilir.
Pizza hamuru için:
2 su bardağı Mionel un
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
Az tuz
Tüm kuru malzemeleri uygun bir kapta karıştırdıktan sonra yumurtayı ekleyerek çatalla hamuru topluyor; ardından ılık suyu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Suyu fazla eklerseniz hamur toparlanmaz bu sebeple azar azar eklemekte fayda var. Hazırladığınız hamura ister elinizle isterseniz de merdane/oklava yardımı ile açarak şekil verebilirsiniz. Kabarmaması icin çatalla delmeyi unutmuyoruz💫
Sosu için; 1 yemek kaşığı salça ve domates püresini zeytinyağı/ az su ile karıştırarak karabiber tuz ilave ediyoruz. Üzerine istediğiniz malzemeleri ekleyerek 15 dakika 180-200 derecede kontrollü pişiriyoruz.
Piştikten sonra üzerine fesleğen, roka, top mozzarella veya Burrata ile harika dokunuşlar yapabilirsiniz.
Küçük bir not: 2 su bardağı undan 2 orta boy pizza çıkıyor ✨ 🍕
Comments