Mükemmel yumuşaklıkta pofuduk pofuduk bir kek yapmaya hazır mısınız? Cevabınız evetse gerçeğinden farksız tat ve dokudaki glutensiz sünger kek tarifimiz aşağıda.
Malzemeler:
5 adet yumurta
5 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı Mionel Glutensiz Un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu
Öncelikle kekimizi yapmaya başlamadan önce fırınımızı 170 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz.
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara alıp şekerin yarısını yumurta sarısına, diğer yarısını ise yumurta akına ekleyerek blender ile iyice hacim alana kadar çırpıyoruz.
Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğunu karıştırıyoruz. Daha sonra iki çırpılmış yumurta karışımını köpüğünün sönmesine dikkat ederek karıştırıp üzerine un karışımını ekliyoruz.
Bu işlemi yavaş yavaş, narin bir şekilde yapmak çok önemli. Hazırladığımız kek hamurumuzu yağlanmış ve ardından unlanmış fırın kabına döküp önceden ısıttığımız fırınımızda 30 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. En zor kısmı beklemek ancak afiyetle yemeden önce. oda sıcaklığında soğumasını beklemeliyiz . Soğuduğunda servis edebilirsiniz.
Dilerseniz kekinizi, arasını/üzerini krema ve meyvelerle süsleyerek de tüketebilirsiniz.
Comments